Na Branding konferenciji predstavljeni svjetski trendovi u marketingu

Šesta Branding konferencija održava se danas u Sarajevu, pod sloganom “Mind Your Brand”.

Vesna Beganović, direktorica agencije Via Media koja je organizator konferencije, izjavila je da je program ovogodišnjeg skupa osmišljen tako da svi učesnici mogu pronaći nešto interesantno za sebe.

U prijepodnevnom dijelu konferencije predstavljeni su svjetski trendovi u marketingu, ali i aktuelnosti iz naše regije.

Beganović je navela da je održan i regionalni panel koji je okupio učesnike od Slovenije do Makedonije, a da je posebno važno da je ostvarena interakcija s publikom na panelima.

Dodala je da ove godine oko polovinu učesnika čine bh. kompanije što je izuzetno pozitivno jer ih je na prethodnim konferencijama bilo oko 20 posto, što pokazuje da ih interesuje kako mogu poboljšati svoje poslovanje i svoje marketing strategije.

Beganović je pojasnila da su na konferenciji, osim predstavnika kompanija, prisutni i predstavnici obrazovnih institucija, ambasada i međunarodnih organizacija, što Branding konferenciju izdvaja od sličnih manifestacija.

Predavači na konferenciji su marketinški profesionalci, generalni menadžeri uglednih kompanija, community i brend menadžeri s velikim profesionalnim iskustvom, poput Sanje Partalo (Columbia Business School), Thomasa Trautmanna (ekspert za neuromarketing), Vladimira Dimovskog (McCann Adriatic) i Špele Levičnika Oblaka (LUNA TBWA CEE Adriatic).

Fena/H.M.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s