Bečka Poljoprivredna komora: Pokrenuta “digitalna pijaca” sa regionalnim proizvođačima

Kako bi građanima olakšali kupovinu sve popularnijih domaćih i bioloških poljoprivrednih proizvoda bečka Poljoprivredna komora (Landwirtschaftskammer Wien) pokrenula je besplatnu aplikaciju i onlajn platformu na kojoj se nalazi registar od 80 regionalnih proizvođača i trgovaca. U „digitalnu pijacu“ uvršteni su direktni prodavači sa imanja, bečke tržnice, prodavnice delikatesa i vinarije.

Potražnja kupaca za regionalnim prehrambenim proizvodima u stalnom je porastu. Beč se na njihovu sreću može pohvaliti raznovrsnošću poljoprivrednih proizvoda. Šestina cjelokupne gradske površine koristi se za poljoprivredu. Dosadašnjih 80 ponuđača sa aplikacije i web-stranice su vinari, uzgajivači povrća, voća i gljiva, poljoprivrednici i pčelari koji svojim kvalitetnim proizvodima obogaćuju kvalitet življenja svojih sugrađana.

Gradska vijećnica zadužena za pijace i tržnice Ulli Sima objašnjava da Bečlije zahtijevaju zdrave, genetski nemodifikovane i kvalitetne namirnice poznatog porijekla iz regije. Nova aplikacija „Stadtlandwirtschaft Wien“ i stranica http://www.stadtlandwirtschaft.wien/ trebaju olakšati kupovinu na pijacama i kod uzgajivača, ali i pomoći poljoprivrednicima iz grada u distribuciji lokalnih proizvoda.

//poslovnisvijet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s