Lukavačka RO.Tehnologija promoviše brendove i povećava prodaju

RO.Tehnologija iz Lukavca generalni zastupnik Wirtgen Group  za Bosnu i Hercegovinu, njemačke grupacije koja je danas svjetski lider u proizvodnji građevinskih mašina za cestogradnju u narednom periodu nastojat će povećati prodaju i promovisati svoje brendove, naročito Bennninghoven, kao najmlađu članicu grupacije, kazao je za poslovni portal Akta.ba Emir Hujdur iz RO.Tehnologije.

“Strojevi grupacije Wirtgen prisutni su na svakom značajnijem gradilištu cesta kako u BiH tako i u regiji i svijetu. Najveći ovogodišnji projekat na kojem smo bili angažovani jeste dobavljanje aditiva za ugradnju u Split Mastiks Asfalt (SMA) na autoputu Banja Luka – Doboj za izvođače radova Integral Inženjeringa ad Banja Luka i GD Granit Makedonija”, kaže Hujdur, napominjući kako je njihovo poslovanje usko vezano za sektor cestogradnje u BiH, te nakon nekoliko turbulentnih godina, postoji blagi trend rasta koji se primijeti od 2014.  godine.

Navodi kako sarađuju sa svim relevantnim firmama koje djeluju na području cestogradnje na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, a bili su uključeni kao podrška na svim projektima izgradnje autocesta (koridor 5C, autoput Banja Luka – Gradiška i sada autoputa Banja Luka – Doboj).

Za njih nema prepreke, a tri od pet članica su lideri na svjetskom tržištu u prodaji svojih glavnih proizvoda (freze za asfalt, finišera i valjaka), sa snažnom tendencijom rasta udjela na tržištu i približavanja liderskoj poziciji i preostala dva najmlađa brenda u grupaciji (Kleemann i Benninghoven).

“Pored najvišeg kvaliteta strojeva, izuzetne posvećenosti inovacijama i praćenju tehnoloških trendova, moto naše grupacije je ‘Close to our customers’, to znači da pokušavamo odgovoriti potrebama kupaca na najbrži i najkvalitetniji način, bilo da je u pitanju servisiranje strojeva, doprema rezervnih dijelova ili savjetovanje kupca. Naš primarni cilj je da kupac minimizira eventualne zastoje, a time i troškove, te da maksimizira korisnost naših strojeva”, kazao je Hujdur.

Inače, kompanija je osim grupacije Wirtgen predstavnik renomiranih svjetskih proizvođača kao što su Bucher Municipal (Giletta) proizvođač posipača i plugova za održavanje cesta u zimskim uvjetima, Controls Group proizvođač laboratorijske opreme za testiranje građevinskih materijala, CFF  celulozna vlakna i aditivi za proizvodnju SMA asfalta, WEBER ručno vođeni valjci, vibro ploče, nabijači, zatim CEDIMA sjekačice za asfalt i beton, HENNE UNIMOG specijalna Unimog vozila sa priključcima, C.M.R šprice za bitumenku emulziju, ARRB Group Ltd (oprema za nadzor u cestogradnji), Delta (oprema za ispitivanje retrorefleksije horizontalne i vertikalne signalizacije) i HMP (dinamičke ploče).

E. Ko.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s