Damir Nikšić: Ni zelenaru ne možeš otvoriti bez politike

Konceptualni umjetnik Damir Nikšić bio je gost današnjeg izdanja Novog dana. On je komentirao naslove u dnevnoj štampi, ali i aktuelne događaje, političku stvarnost, probleme…

Smatra da napad u Njemačkoj nema veze s ISIS-om.

”Izgleda da se radi o nekoj budali. Ne čini se da je riječ o Islamskoj državi. Prije napada u Briselu i sam sam osjećao da će se nešto desiti. Na Titovoj ulici rijetko se mogu vidjeti pozornici. Ti danas psihopati ne možeš reći da je psihopata. I onaj profesor što piše udžbenik, psihopata mu dođe na vrata. I onda NVO kaže: šta fali cukama, nek hodaju slobodno. Ideš gradom i naiđeš na čopor cuka, a ne možeš razgovarati s njima”, rekao je Damir Nikišć gostujući u Novom danu.

Prokomentirao je i status grada Mostara. Vjeruje da Mostarci trebaju odllučivati o sudbini svog grada.

”Neka pitaju Mostarce šta hoće i gdje hoće. Neko je dužan da to organizuje, ali ni međunarodni faktori ne prepoznaju takvu demokratiju, pitaju se ljudi za koje je procentualno glasalo vrlo malo ljudi. Kad bi se promijenio Izborni zakon, garantujem da bih ja imao najviše glasova”, kazao je on i dodao:

 ”Ovdje nema tržišne ekonomije. Ovdje ne možete otvoriti ni zelenaru bez političke, partijske veze. Sve u stilu dobrih starih komunista koje si morao sve pitati. Imajuju svoje teritorije, obilježene teritorije. A na kraju krajeva, i sama Evropska unija je takva”, ispričao je gost Novog dana.

O sarajevskom derbiju i incidentu na stadionu Grbavica…

”Fasovale su nove stolice. Nadam se da su bili dovoljno pametni i da su naručili viška. Stolice su tu da lete, sljedeći put će crvene stolice da lete. Navijači su to, šta ćemo. Možda im je dosadno zbog onog što se dešava na terenu”, kazao je za kraj Damir Nikšić.

//n1info

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s