Sredstva za projekte zaštite okoliša u Gračanici i Lukavcu

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na odluke o dodjeljivanju sredstava općinama Gračanica i Lukavac za projekte iz oblasti zaštite okoliša, a ukupan iznos za projekte u Gračanici je 178.500 te Lukavcu 209.180 KM.

Ministar prostornog uređenja i zaštite okoline TK-a Hasan Fehratović kazao je nakon sjednice da će na području općine Lukavac biti realizirana dva projekta i to utopljavanje objekta zgrade općine i uklanjanje komunalnog otpada i nanosa iz korita potoka Lipovac.

Za općinu Gračanica odobrena su sredstva za tri projekta i to su zaštita dijela kolektorske mreže i regulacija korita Sokoluše, zatim utopljavanje sale Javne ustanove Osnovna škola “Hasan Kikić”, te projekat energetske efikasnosti, odnosno priključak javnih objekata na sistem daljinskog grijanja i proširenje toplovodne mreže u objektima MUP-a i Zavoda za zapošljavanje.

Vlada TK-a je usvojila i Odluku o odobravanju sredstava iz budžetske pozicije “sredstva vodnih naknada” – namjenska sredstva.

Po riječima ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK-a Abdulaha Zukića, kantonalna vlada je odlučila isplatiti sredstva od 120.000 KM za sufinansiranje projekta izgradnje kanalizacije i vodosnabdijevanja na području općine Čelić.

Fena/J.K.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s