Google servisi za prodavce nekretnina, turističke djelatnike i ugostitelje

Vjerovatno ste već navikli da nam Google pruža najbolja moguća rješenja, pa puno i ne razmišljate o svim tim novitetima. Na primjer, sasvim je normalno da svkodnevno krostite gmail, kao najbolji i najpouzdaniji mail servis ili Google drive, kao najjednostavniju i najsigurniju plaformu za online pohranu podataka ili Google pretraživač za sve što vas zanima, jer ste sigurni da ćete sa dva ili maksimalno tri klika i maksimalno tri sekunde pronaći ono što tražite.

Ista stvar je i sa profesionalnim Google platformama poput Google Analyticsa, najraširenijem u upotrebi alatu za mjerenje statistike posjećenosti web stranica, Google AdWordsa kao najpouzdanijem i najpovoljnijem alatu za oglašavanje i promociju putem interneta ili Google DoubeClicka, jedinstvene platforme za precizan i mjerljiv plasman Internet reklamnih kampanja.

Pored navedenih, u upotrebi su i tzv. geolokacijski Google alati ili plarforme, opet jedinstvene po svojim mogućnostima zbog čega su i najrprihvaćenije od strane najvćeg broja internet korisnika.

Kako vam Google servisi mogu pomoći u privlačenju kupaca ili novih klijenata?

Današnji kupac kada ima neki problem ili potrebu prvo što uradi posavjetuje se s internetom i to preko mobilnog uređaja. Prema posljiednjim istraživanjima iz 2015. čak 97 posto korisnika interneta prilikom odabira nekog proizvoda, usluge ili lokacije prvo koristi Google pretraživač, a nakon čega odlazi na službenu web stranicu proizvođača, prodavca, restorana ili hotela.

Dakle, internet korisnici će vas najlakše pronaći upravo na taj način, korištenjem Google pretraživča koji je povezan za Google geolokacijskih servisima poput Google My Business i Google Maps Business View. Stoga, morate koristiti ove Business Google servise!

Google My Business

Ako shvatate benefite online pozicioniranja svoje kompanije, nekretnina koje iznajmljujete ili prodajte, hotela ili restorana onda to definitivno trebate uraditi putem Google My Business servisa, jer omogućava da vas korisnici pronađu preko Google pretraživača, Google mape ili Google+ društvene mreže. Ovo je dobitna 3 u 1 (three in one) kombinacija koja će vam osigurati odličnu vidljivost i privući korisnike koji se nalaze u vašoj blizini ili traže baš ono što im vi odnosno vaša kompanija može ponuditi.

Dakle, Google My Business je pun pogodak!

11google

Pored osnovnih podataka kao što su naziv i kontakt inforamcije kompanije, Google My Business vam nudi mogućnost objave radnog vremena kompanije, hotela ili restorana. Premium paket ovog servisa dozvoljava objavu kratke tekstualne prezentacije o oslugama kompanije te postavljanje fotografija eksterijera, enterijera, soba, zajedničkih prostorija i osoblja/tima kompanije. Bitno je naglasiti da će online prezentacija vaše kompanije direktno biti povezana sa sistemom Google navigacije putem servisa Google maps. Olakšajte korisnicima da vas pronađu!

Google Maps Business View

Ukoliko želite imati dodatnu vrijednost koja će izazvati tzv. ”wow efekt” kod korisnika, imate mogućnost nadopune podataka koje ste već unijeli u Google My Business sa ”snimcima iznutra” od 360º. Nakon ovoga, korisnici će vas jednsotavno morati posjetiti! Google Maps Business View servis je potpuni hit i svakodnevno ga koristi sve veći broj kompanija za prodaju nekretnina, turističkih djelatnika, restorana, kafića i drugih ugostiteljskih objekata.

2google21google

Google for Business alate koji se kroiste u svakodnevnom poslovanju, možete koristiti i lično kako biste planirali sljedeći službeni put i pronašli najbolji hotel po najboljoj cijeni i ocjeni gostiju ili odveli poslovnog partnera na najbolje mjesto za ručak ili večeru u gradu. Ocjene korisnika, stvarne fotografije i mogućnost lociranja olakšavaju snalaženje i čuvaju vrijeme što je vrlo bitna stavka u životu svakog poduzetnika.

Piše Maher Al-Osta, certificirani Google stručnjak, ekspert za digitalni marketing i online promociju

//akta

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s